Accessibility Tools

Skip to main content

A láng továbbadása

2019. február 25

Ismét megyebált rendezett a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Napló, Veszprém volt a díszvendég

 

"A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása!"- Morus Tamás idézte megnyitóbeszédében a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke. Polgárdy Imre úgy fogalmazott: napjainkban egyre fontosabbak lesznek azok a dolgok, melyekhez kötődünk, és amelyek közösséget formálnak belőlünk. Mint ez a megyebál is, amelynek története több mint 100 évre tekint vissza s bár hagyománya megtört, egy közös összefogás eredményeként 5 évvel ezelőtt sikerült újjáéleszteni.

A megyegyűlés elnöke azt is mondta: a bál résztvevőit egy dolog biztosan összekapcsolja - „nemcsak Veszprém megyét szeretjük, ezt a régiót, ahol élünk, hanem hiszünk a közösség erejében, és a magunk módján teszünk is közösségeink, településeink boldogulásáért”- fogalmazott Polgárdy Imre.
A megyei napilap nemcsak egy újság, hanem közösségszervező erő is- erről már a Napló főszerkesztője beszélt. Néző László szerint éppen ezért, szívesen vesznek részt a megye kulturális, közéleti és politikai eseményein.
Néha elfeledkezünk az ünnepeinkről, arról, hogy egy ilyen alkalommal jó azokkal lenni, akikkel a hétköznapok folyamán együtt dolgozunk azért, hogy Veszprém megye s benne a megyeszékhely erős közösség legyen, hogy az itt élők boldogabbak legyenek- fogalmazott a díszvendég, Veszprém városa nevében Porga Gyula polgármester.
Ünneplés közben sem feledkezhetünk meg a felelősségvállalásról. Ünnepelni mindenki tud, felelősséget vállalni viszont nem- kezdte köszöntőjét Navracsics Tibor. Az uniós biztos kitért arra is, manapság negatív felhangja lett az „elit” szónak. Az elit tagja csak akkor tud lenni valaki, ha több felelősséget vállal, mint az átlagember. Navracsics Tibor szerint kiemelkedni az emberek közül csak úgy lehet, ha az ember többet dolgozik és több emberért is felelősséget is vállal, úgy mint a megyebál résztvevői.
Az est folyamán koncertet adott a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, felléptek a Bonita Sporttánc Egyesület növendékei, „ ….nagy utazás az életünk…” címmel a Veszprémi Petőfi Színház művészei szórakoztatták a bál résztvevőit, valamint zenélt a Rulett Együttes és a Kapitány Vonósnégyes is.
A 2019. évi megyebál keretében tombolasorsolást is tartottak, melynek bevételét idén a veszprémi székhelyű Családokért és Gyermekekért Alapítvány számára ajánlották fel a szervezők.

 indexmegyebal

Összes hír 2009-től napjainkig