Accessibility Tools

Skip to main content

A jövő Tihanyban épül- Sportcsarnokot avattak és megvalósult az iskolaépület energetikai korszerűsítése

2019. május 16

A jövő itt épül, Tihanyban, hiszen gondolva a jövő generációira is az önkormányzat a település iskolájának energetikai fejlesztését valósította meg. Mindemellett egy új létesítmény nőtt ki a földből a régi tornaterem helyén, mely több lesz, mint egy sportcsarnok- fogalmazott Tihany két új beruházásának átadásakor a megyegyűlés elnöke.

Polgárdy Imre hozzátette: a település egy új agorája születik most meg, hiszen a 21. századi multifunkcionális létesítmény nemcsak sportrendezvényeknek és testnevelés óráknak ad majd helyet, hanem alkalmas lesz arra is, hogy közösségi rendezvényeket, koncerteket, kulturális és színházi produkciókat tartsanak itt.
Az iskola energetikai korszerűsítése TOP-os pályázat segítségével valósult meg összesen 61,7 millió forintból, ebből a forrásból elkészült az épület homlokzati szigetelésének javítása, a nyílászárók cseréje valamint a fűtési rendszer korszerűsítése is. Polgárdy Imre kiemelte: Veszprém megyében a TOP keretében 4,1 milliárd forint összegű támogatást pályáztak meg a megyebeli települések önkormányzati épületek, intézmények valamint óvodák, iskolák energetikai korszerűsítésére, ez összesen 49 projektet jelent megyeszerte. Ennek keretében csak az óvodákra, iskolákra fordított energetikai korszerűsítési támogatások összege 19 projekt esetében meghaladja az 1,7 milliárd forintot.
Tihany új sportlétesítménye az általános iskola elbontott tornatermének helyére épült. Az új, mintegy 1500 négyzetméteres sportcsarnok építésével kialakításra került a sportpálya, 150 fős lelátóval, új mellékhelyiségek, tárolóhelyiségek és egy fogadótér is, a beruházás összértéke megközelíti a félmilliárd forintot.
A település legújabb létesítményét Mihályi Norbert Jeromos tihanyi perjel áldotta meg.
Az átadási ünnepségen köszöntötte a megjelenteket Tósoki Imre Tihany polgármestere, Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

tihany001

Összes hír 2009-től napjainkig