Accessibility Tools

Skip to main content

Újraválasztották a megyei közgyűlés elnökét

2019. október 29

Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése

A 17 tagú testületnek az ülésen jelen lévő 16 tagja ismét Polgárdy Imrét választotta a megyegyűlés elnökének, aki így 2. ciklusát kezdheti meg a megyei önkormányzat élén. A megyegyűlésben helyet foglaló képviselők esküt is tettek a Megyeháza Szent István-termében.


A testületben a következő 5 éves ciklusban 6 párt képviselteti magát: 10 mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP, 2-2 képviselője lesz a Jobbiknak illetve a DK-nak, míg a Momentumnak, az MSZP-nek és a Mi hazánk-nak egy-egy képviselője foglal helyet a megyei közgyűlésben.
Veszprém megye 216 településén a szavazásra jogosult választópolgárok 49,24%-a, több mint 119 ezren járultak az urnák elé az október 13-i önkormányzati választáson 434 szavazókörben- tájékoztatott a megyei területi választási bizottság elnöke, Beregi Zoltán.
Hiszem és vallom, hogy kis országunk egyik legszebb megyéje csak akkor lehet a továbbiakban is sikeres, ha a benne élők jól érzik magukat. Ez a célunk, ezért kell dolgoznunk- fogalmazott székfoglalójában az újraválasztott elnök. Polgárdy Imre arról is szólt, az elmúlt 5 éves ciklusban 45 milliárdos TOP-os forrásból több mint 250 olyan projekt valósult meg megyeszerte, amely nagymértékben javította a kistelepüléseken, falvakban és városokban élő polgárok életkörülményeit és komfortérzetét.
A fejlesztéseken túl a turizmus valamint a nemzetközi együttműködések erősítése, szorosabb kapcsolat kiépítése a megyebeli kistelepülésekkel, kihelyezett megyegyűlések és elnöki fogadóórákat- egyebek mellett ezeket sorolta az elnök a következő időszak legfontosabb feladatai közé.
A megyegyűlés alakuló ülésének végén alelnököt is választottak a képviselők, akik ismét Vörösmarty Évának szavaztak bizalmat, így a következő 5 esztendőben ismét ő lesz a megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke.
Az alakuló ülésen Navrátil Henrietta működött közre, aki különleges hangszerén, steelharp-on játszott két saját darabot a megjelenteknek.

alakulo000

Összes hír 2009-től napjainkig