Accessibility Tools

Skip to main content

Az új évet, az új évtizedet köszöntötték

2020. január 08

Demel Eszter karnagy vezetésével a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott koncertet a Megyeháza Szent István termében, a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadásán a többi között Bartók és Händel műveit játszották a meghívott vendégeknek.

Ezt az évtizedet nagyon komolyan végig kell dolgoznunk, mindenkinek a maga területén- a politikának, a gazdaságnak, a kulturális élet képviselőinek. Mindenkinek hozzá kell tenni valamit ahhoz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa projekt ne csak sikeres legyen, hanem általa egy olyan növekedési modellt tudjunk kialakítani, amely az egész megye számára egy tartósan emelkedő pályát jelent- így fogalmazott a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévköszöntő fogadásán Navracsics Tibor. Az Európa Kulturális Fővárosa program megvalósításáért felelős kormánybiztos szerint 2023 az évtized kiemelkedő éve lesz. A mi dolgunk az, hogy ezt a térséget belakjuk, közösséggé varázsoljuk és úgy építsük tovább egymásra támaszkodva, hogy azt az utánunk következő nemzedékek tudják majd használni, élni és tovább bővíteni. 2020-ban egy ilyen munka kezdődhet el, ezt a régiót, a megyét Európa szerte Ismertté kell tennünk- tette hozzá Navracsics Tibor, aki szerint ehhez a munkához vitákra is szükség lesz, amelyek tovább erősíthetik közösségeink szöveteit.
„Az újévre és az új évtizedre tehát azt kívánom mindannyiunknak, hogy folytassunk éles vitákat egymással, de őrizzük meg a kölcsönös jóakaratot, a kölcsönös jóhiszeműséget, és soha ne veszítsük szemünk elől a célt, hogy csak együtt tudunk boldogulni. Mert ez a megye megérdemli, hogy beteljesítse hivatását és Európa egyik kiemelkedő térsége legyen. Lássunk munkához!”- zárta gondolatait az ünnepi szónok.
A házigazda, Veszprém Megyei Önkormányzat nevében Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke is szólt a meghívott vendégekhez, pohárköszöntőjében egészséget, türelmet és kitartást is kívánt a résztvevőknek az előttük álló közös munkákhoz majd kiemelte: a legfontosabb, hogy az elmúlt éveket jellemző együttműködés jellemezze a következő időszakot is.

ujevkoszonto1  ujevkoszonto2  ujevkoszonto3  

ujevkoszonto4  ujevkoszonto5

Összes hír 2009-től napjainkig