Accessibility Tools

Skip to main content

Korszakváltás a településtervezésben címmel szakmai tájékoztatót tartottunk a Megyeházán

2021. november 04

A Veszprém Megyei Önkormányzat 2021. november 3-án „Korszakváltás a településtervezésben” címmel szakmai tájékoztatót tartott a Megyeháza Szent István termében.
A rendezvény aktualitását az adta, hogy 2021 július 1-én hatályba lépett jogszabályváltozás jelentősen megváltoztatta a települési tervezés tartalmát, a korábban megszokott települési dokumentumok helyébe új típusú tervek lépnek. Módosulnak a települési tervek kidolgozása során az egyeztetéssel kapcsolatos előírások, és a jelenleg hatályos települési tervek alkalmazhatóságával kapcsolatos szabályok. Az egyeztetés során igénybeveendő E-TÉR egyeztető felület bemutatására is kitértünk szakmai rendezvényünkön, melyre rangos előadókat sikerült meghívnunk.
Vörösmarty Éva, a közgyűlés alelnöke megnyitóját követően Gombos Márk főosztályvezető (Miniszterelnökség) tartott tájékoztatót a települési tervek készítéséről, eljárási szabályokról, az ezzel kapcsolatos önkormányzati feladatokról. Előadásában kitért az új típusú településtervek támogatási konstrukciójára is, melynek aktualitását adja a közelmúltban megjelent pályázati kiírás.
Devecseri Anikó osztályvezető (Lechner Tudásközpont) az E-TÉR aktuális kérdései, az online egyeztető felület bemutatása címmel tartott előadást (anyaga megtekinthető itt).
Az idei évben is újra induló Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatról tájékoztatást adott Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bíráló bizottság titkára.
A rendezvényen megtekinthető volt az Év Balatoni Háza 2020 építészeti díjpályázat elismerésben részesült épületeit bemutató kiállítási anyag.
A szakmai rendezvényen megyénkből, valamint a szomszédos megyékből több mint 70 fő vett részt.

top01 1024

 top02 1024

  top03 1024

 top04 1024

  top05 1024

Összes hír 2009-től napjainkig