Accessibility Tools

Skip to main content

Indul a TOP Plusz Veszprém megyében is

2021. november 18

1800 milliárd forintnyi pályázati forrást biztosít a kormány a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, amely egyedülálló lehetőséget jelent a hazai települések számára- fogalmazott a TOP Plusz Veszprém Megyei Információs napján a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára. Oláh Gábor azt is közölte: a felhívások jórésze már elérhető, a következő hetekben 1000 milliárd forint értékben nyitnak meg pályázatokat, melyeket 2022. január 15-ig adhatnak be az önkormányzatok. Oláh Gábor szerint az eddigieknél is könnyebb és gyorsabb lesz a folyamat, hiszen egyrészt a települések a felhívások legtöbbjét már ismerik, másrészt a benyújtást követő 30+30 napon belül már döntés is születhet a benyújtott projektekről.
Több mint 73 milliárd forint, a következő majd 10 évben ekkora összegre pályázhatnak a Veszprém megyében működő önkormányzatok- tájékoztatott a megyei közgyűlés elnöke. Polgárdy Imre elmondta: a megyebeli települések az elmúlt 7 éves költségvetési ciklusban is eredményesen pályáztak, s bár vannak még futó projektek, azt már látni lehet, hogy több támogatást hívtak le 2020-ig a korábban tervezettnél. A megyegyűlés elnöke jelezte: az új TOP Plusz pályázati lehetőségeit tájékoztató fórumokon ismertették meg az elmúlt hetekben a járási székhelyeken a települési vezetőkkel, projektmenedzserekkel.
A TOP Plusz pályázatai teljes egészében előfinanszírozottak, vagyis a sikeres projektek megvalósítása önrészt nem igényel a kedvezményezettektől- hangzott el az információs napon.
Oláh Gábor helyettes államtitkár szerint az elmúlt 7 év bebizonyította, hogy jó döntés volt átalakítani a támogatási rendszert és bevonni partnerként a megyei önkormányzatokat valamint közreműködő szervezetként a Magyar Államkincstárt. A cél az, hogy jóval nagyobb sebességre kapcsolva a rendelkezésre álló forrásokat minél gyorsabban be lehessen forgatni a hazai gazdaságba, segítve annak újraindítását- tette hozzá Oláh Gábor.

IMG 8279

IMG 8281

IMG 8321

IMG 8330

IMG 8333

IMG 8345

Összes hír 2009-től napjainkig