Accessibility Tools

Skip to main content

Ajándékok gyermekeknek

2021. december 14

Karácsony közeledtével a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése által 1990-ben létrehozott Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány legutóbbi, novemberi ülésén három megyei szervezet kiemelt támogatásáról döntött.

A mintegy 900 ezer forint értékű, igényesen összeállított csomagokat a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház udvarán adta át az adományozó közalapítvány képviseletében Tábori Ferenc a kedvezményezetteknek. A színes csomagok a többi között bluetooth hangszórót, kifestő könyvet, színes ceruza készletet, karácsonyi plüss figurát és ünnepi tollakat rejtettek, a meglepetéseket pedig a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztálya, a tapolcai Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltsége kapták és vihették magukkal, ezzel is örömet szerezve az intézmények kis lakóinak.

Az átadáson Tábori Ferenc a Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány nevében arra is emlékeztetett, hogy a több, mint 30 éve működő szervezet évről évre hagyományosan támogatást nyújt a hátrányos helyzetű fiatalok számára és az elmúlt évek során számos egyesületet és civil szervezetet, valamint fiatalokkal foglalkozó intézményt támogatott. A meglepetéscsomagok most is jó helyre kerülnek és sok-sok kis gyermeknek szereznek majd remélhetőleg nagy örömet.

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekgyógyászati centrumában évente mintegy hatezer fekvőbeteg és több tízezer ambuláns beteg fordul meg, s bár az ellátás stabilan működik, nincs szakorvoshiány sem, mégis a napi gyógyító tevékenység mellett kevés ideje van az orvosoknak, a szakdolgozóknak a gyermekek szórakoztatására. Ezért is van nagy jelentősége a Megyei Ifjúsági Közalapítvány felajánlásának, hiszen ezek az ajándékok a szakdolgozók és orvosok munkáját segítik, könnyítik meg - fogalmazott az átadáson dr. Töreki-Vörös Ibolya, az egészségügyi intézmény főigazgatója.

adomany1

adomany2

adomany3

adomany3

adomany4

adomany5

adomany6

 

 

Összes hír 2009-től napjainkig