Accessibility Tools

Skip to main content

29 falugondnok tett sikeres vizsgát 2022. március 23-án Veszprémben

2022. március 24

2021. január 1-től a falu- és tanyagondnoki képzés szervezése a szolgáltatás helye szerint illetékes megyei önkormányzat hatáskörébe került. A Veszprém Megyei Önkormányzat a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal közös szervezésben 2021. év végén indította el első falu-és tanyagondnoki képzését Veszprémben, az EMMI által jóváhagyott képzési program alapján. Az oktatás 2021. november és 2022. február között zajlott, a 118 óra elmélet és 52 órás gyakorlati képzést követően írásbeli és szóbeli vizsgával zárult. Az alapképzésen Veszprém megyéből 18 falugondnok vett részt, továbbá a szomszédos (Fejér és Komárom-Esztergom) megye településeinek falugondnokai.

A falu- vagy tanyagondnok szerepe jelentős egy kistelepülés életében, működésében. Feladata sokrétű: gyerekek szállítása iskolákba, óvodákba, sportversenyekre, az idősebbek, rászorulók eljuttatása orvosi vizsgálatra, gyógyszerek kiváltása, közreműködés az étkeztetésben. Szociális érzékenység, hely- és emberismeret, kapcsolattartás a hivatalokkal – mindehhez pedig megfelelő kommunikációs készség: ez a jó falugondnok ismérve.
A Veszprém Megyei Önkormányzat ezúton is gratulál a résztvevőknek a sikeres vizsgához, munkájukhoz kitartást és szorgalmat kívánva!

Tekintettel arra, hogy falu-, illetve tanyagondnoki munkakörben csak olyan személy foglalkoztatható, akit a foglalkoztatás kezdő időpontjában a munkáltató bejelentett a munkakör betöltéséhez szükséges falu- és tanyagondnoki alapképzésre, és azt a munkakör betöltője a foglalkoztatás kezdő időpontjától számított egy éven belül elvégzi, a képzésre történő jelentkezés folyamatos.

Bővebb információ: veszpremmegye.hu/tajekoztatok

Összes hír 2009-től napjainkig