Accessibility Tools

Skip to main content

Karitász Jelenlét Pont nyílt Pápán

2022. július 05

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a veszprémi után Pápán, a Szent Anna plébánia épületében nyitotta meg második Jelenlét Pontját. Az iroda a városban és a térségében élő rászorulók ellátását és az adományok begyűjtését is koordinálja mostantól.

Az avatóünnepségen a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke úgy fogalmazott: a keresztény ember nem szabad, hogy borúlátó legyen, Isten mindig reményt ad, képessé teszi, hogy tudja szeretni társait, ezt jól tudják a Katolikus Karitász munkatársai is szerte az országban. Segítenek, ahol szükség van, mert vallják, a szeretet gyümölcse a szolgálat, szolgálni embertársainkat a rászorulókat. Polgárdy Imre kiemelte: „nemcsak tárgyi segítséget, hanem bátorítást és néhány jó szót is kapnak mindazoknak, akik betérnek ide. A háború is bebizonyította, hogy van az a helyzet, amikor egy kedves gesztus, egy bíztató mosoly vagy néhány jó szó többet ér, mint egy falat kenyér”.
Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere azt mondta: nekünk egy városunk és egy közösségünk van és ebben a közösségben mindig vannak gyengék és mindig vannak, akik meglátják az elesetteket.
Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos elnöke kiemelte: 10 éve hozták létre az első jelenlét pontokat a fővárosban, és már egyre több egyházmegye vette át ezt a kezdeményezést. A cél az volt, hogy közelebb kerüljenek az emberekhez, biztosítsák a gyorsabb elérést, és azt hogy a rászorulók mindig kapjanak segítséget.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt, hogy Dr. Udvardy György érsek biztatására hozták létre elsőként a veszprémi, majd most a második pápai jelenlét pontot. Szólt arról is:  17 éven keresztül szolgált plébánosként a városban, és tudja, hogy az ott dolgozó más felekezetű lelkészek milyen fontos munkát végeznek az elesettek megsegítésében. A közös munka koordinálásának is jó terep lehet a jövőben a most megnyílt iroda. A pápai Jelenlét Pontot a veszprémi érsek szentelte fel, a főpásztor úgy fogalmazott: a karitatív tevékenység nem lelkünk megnyugtatása, hanem Krisztusi cselekvés, Krisztus megtestesülése az emberek között.

A pápai Jelenlét Pont hétfőn, szerdán és pénteken délelőttönként, a hét többi napján pedig délután várja a rászorulókat és az adományozókat az Anna tér 9. szám alatt.

karitasz1

karitasz2

karitasz3

karitasz4

karitsz5

Összes hír 2009-től napjainkig