Accessibility Tools

Skip to main content

Erdélyi fiatalok táboroznak Csopakon

2022. július 26

Erdélyi diákokkal találkozott kedden délelőtt a csopaki üdülőfaluban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és alelnöke. Polgárdy Imre és Vörösmarty Éva ezúttal sem érkeztek üres kézzel, édességekkel teli hátizsákokat vittek a közel harminc Kovászna megyei fiatalnak.

Az iskolás gyermekek és kísérőik múlt hét közepén érkeztek a magyar tengerhez Veszprém megye erdélyi testvérmegyéjének, Kovászna megye településeiről (a többi között Sepsiszentgyörgyről, Kommandóról, Kézdivásárhelyről, Kézdiszentlélekről ) és egy hetet nyaralnak itt. Jutalomként kapták a táborozást, hiszen az iskolai tanévet jó tanulmányi eredménnyel és példamutató magatartással zárták.

Napjaik izgalmasan telnek: sokat fürödtek a Balatonban, jártak a kislődi kalandparkban, fagyiztak valamint rendőrségi bemutatót is megnézhettek a tábor területén.

A Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány jóvoltából július 23. és augusztus 2. között idén összesen 54 hátrányos helyzetű gyermekek (11-17 éves korú) táborozhat Csopakon. Az erdélyi gyerekek után a következő egyhetes turnusban a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász által kiválasztott hátrányos helyzetű megyebeli fiatalok érkeznek majd a csopaki táborba.

tabor1

tabor2

tabor3

tabor4

Összes hír 2009-től napjainkig