Accessibility Tools

Skip to main content

“Akik az igazságra tanítanak másokat, ragyognak, miként a csillagok.”

2022. október 22

1956 emléke mutatta az irányt 1989-ben ahhoz, hogy szabadságot és demokráciát teremtsünk Magyarországon. 1998 pedig abban segített, hogy közös értékeink mentén megkezdjük a polgári Magyarország építését- így fogalmazott a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet központi megemlékezésén a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Polgárdy Imre hangsúlyozta: mi magyarok sokat tanultunk ’56-ból. Megtanultuk, hogy jobb, ha nem várunk senkire. Saját magunkért nekünk kell kiállni, saját magunkért muszáj kiállni. Megtanultuk, hogy csak akkor lehet önbecsülésünk, ha kiállunk amellett, hogy Magyarország nem hagyja magát többé betörni, megtörni és legyőzni.

A megyegyűlés elnöke hozzátette: van tehát jelentősége és nagyon is van üzenete ma az ünnepnek, október 23-ának. Mégpedig az, hogy a forradalmak eredményeit, vívmányait sosem lehet magától értetődőnek, örökre adottnak tekinteni. Minden korban, minden nemzedéknek tennie kell azért, hogy ezek a vívmányokat megőrizze. A szuverenitást és a szövetséget. A szabadságot és az alkotmányt. Mert ezekre akkor is leselkednek veszélyek, ha éppen nem lánctalpon érkeznek.

Az ünnepségen Pintér Zselyke Ida szavalata hangzott el, majd koszorúk kerültek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében elhelyezett emléktáblához.

rendorseg00

Összes hír 2009-től napjainkig