Accessibility Tools

Skip to main content

32 éve alakult meg a megyegyűlés

2022. december 15

Napra pontosan 32 évvel ezelőtt, 1990. december 15-én alakult meg a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az évforduló alkalmából ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak a Megyeházán.

Több mint három évtized után is- rendületlenül hiszünk abban, hogy csakis a közösségért végzett tevékenység visz előbbre, csakis az alázattal végzett munka tesz minket hitelessé megyénk polgárai előtt- így fogalmazott köszöntőjében az alakuló ülés évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Veszprém megyei közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre.

Veszprém megye olyan hozzáadott értéket ad az országnak, amely a megyénket és annak polgárait megkülönböztetett jelentőségűvé teszi- hangsúlyozta ünnepi beszédében a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor arról is szólt, a megye területe sokat változott az idők folyamán, de az itt élő új közösség megerősödött és az új évezredben is meg tudja állni a helyét, meg tud felelni a feladatnak, amely a megye-vármegye ezer éves küldetését is jelentette. Hozzátette: mi jól tudjuk ezer év távlatából, hogy a megye-vármegye volt az, amely megőrizte a magyar államiságot, a magyar mentalitást, kultúrájában, hagyományaiban, kiállásában.

A területfejlesztési miniszter azt is mondta, az EKF Program indulásával, januártól egy újabb közösségépítő tevékenység kezdődik, ami lehetőséget ad arra, hogy megéljük a megyei identitást és hogy Veszprém, a megyei jogú város visszatérjen a megyébe.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke közösen koszorúzták meg azt az emléktáblát, amely a megyei közgyűlés, 1990. december 15-i megalakulásának állít emléket.

A Veszprém megyei közgyűlés megalakulásának 32. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a megyeháza Szent István termében a Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar adott ünnepi műsort Demel Eszter karnagy vezényletével.

mokgalery

Összes hír 2009-től napjainkig