Accessibility Tools

Skip to main content

Ünnepélyes nyilatkozat

2023. január 19

Együttes ülést tartottak a Megyeházán Somogy, Veszprém és Zala Vármegyei Önkormányzatok valamint Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzat közgyűlései. A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programév alkalmából ünnepélyes nyilatkozatot is elfogadtak a testületek. A dokumentumban a többi között rögzítették a felek, hogy együttműködnek a régió sikere érdekében.

A megyegyűlési elnökök, a veszprémi polgármester, a területfejlesztési miniszter valamint a négy közgyűlés valamennyi képviselője is aláírta azt az ünnepélyes nyilatkozatot, melyet egyhangúlag fogadtak el a testületek az együttes ülés alkalmával.

Önmagában a tény, hogy a négy közgyűlés ünnepélyes ülésen tesz hitet az EKF kezdeményezés eszménye mellett üzenet Magyarországnak és Európának- hangsúlyozta Navracsics Tibor.

A területfejlesztési miniszter szerint az Európa Kulturális Fővárosa Program egy jelentős kísérlet a közigazgatási határok átjárhatóvá tételére, de arra is, hogy ne csak ilyenkor találjuk meg egymást, hanem együtt építsünk közös jövőt.

Pál Attila a Zalai, Biró Norbert a Somogyi valamint Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat közgyűlési elnökei hozzászólásaikban is méltatták a négyoldalú együttműködést.

Az ülésen elhangzott az is, az EKF program keretében Veszprém vármegyét illetően összesen 273, a régiót érintő kulturális és infrastrukturális projekt elem valósulhat meg több mint 8,5 milliárd forint elnyert régiós támogatással.  Ezen felül minden járásszékhely egységesen 50 millió forint támogatásban részesült.

nyilatkozat

 

Összes hír 2009-től napjainkig