Accessibility Tools

Skip to main content

Megrendezték az értéktár vetélkedő döntőjét-várpalotai csapat lett a legjobb

2023. április 16

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával értéktár vetélkedőt szervezett általános iskolák 7-8. osztályos tanulói számára.

Az „Értékeled? – Érték Veled!” többfordulós vetélkedőre 4 fős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezését várták a szervezők. A versenyre 26 csapat jelentkezett, akik az első fordulóban a Hungarikumokhoz és vármegyei értékekhez kapcsolódó feladatlapot oldottak meg, a második fordulóban pedig egy, a vármegyében fellelhető értékről készítettek 3 perces kisfilmet.

A döntőbe jutott 10 csapat szórakoztató, kreatív és interaktív feladatok megoldása során mérte össze tudását és ügyességét a Megyeházán 2023. április 14-én. A megjelenteket Vörösmarty Éva a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte.

A diákok a választott csapatnevüket szimbolizáló jelképpel pólót dekoráltak, majd a különböző értékeket Magyarország vaktérképen helyezték el, óriáskocka kirakón illesztették össze, activity feladványok segítségével fejtették meg, sőt érzékszerveiket használva ismerték fel (pl. hangbejátszás alapján: a magyar operettet és a cimbalmot, illat alapján: a kamillavirágot, halászlevet vagy kolbászt, íz alapján pedig az akácmézet, almát, paprikát).

A pedagógusok matyó mintával díszített tányért festettek, a legszebb alkotás a diákok szavazata alapján különdíjban részesült.

A versenyt a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola Bátorkő csapata nyerte meg, akik június elején az Agrárminisztérium által szervezett országos döntőn képviselik Veszprém vármegyét. 2. helyen végzett a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fűzlánykák csapata, harmadik a Palotai lányok csapat lett szintén a Bán Aladár Általános Iskolából. A helyezettek (és teljes osztályuk) fő ajándéka élménypedagógiai foglalkozásra szóló ajándékprogram a herendi minimanufaktúrába, Balácapusztára, illetve a Bakonyi Házba.

A csapatok egy veszprémi szabadtéri városi nyomozós játékra szóló utalványt, ezenkívül egyéb szóróajándékokat, társast, könyvet kaptak ajándékba. Az önkormányzat az eredményhirdetésnél egy 50 szeletes tortával vendégelte meg a résztvevőket.

KÉPGALÉRIA

Összes hír 2009-től napjainkig