Accessibility Tools

Skip to main content

Három évtizedes együttműködés

2023. június 09

30 évvel ezelőtt, 1993. júniusában kötött testvérmegyei együttműködési megállapodást a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsa. A felek egy megerősítő záradék aláírásával erősítették meg a több évtizedes együttműködést Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye Tanácsa ünnepi közgyűlése keretében. Az erről szóló dokumentumot Polgárdy Imre és Tamás Sándor látták el kézjegyükkel. Az ünnepségen részt vett több olyan vármegyei település delegációja is, amelyek Kovászna megyei testvértelepülési kapcsolattal rendelkeznek, köztük Veszprém, Alsóörs, Balatonfüred, Tapolca, Pápa és Taliándörögd.

Az ünnepségre nem érkezett üres kézzel a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, B. Hegedűs Piros festőművész erre az alkalomra készült alkotását adta át a házigazdának Polgárdy Imre a vármegyei közgyűlés elnöke a művész társaságában.

Polgárdy Imre ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: „Veszprém vármegye és annak sok-sok települése komolyan vette a magyar nemzet ügyét, ezért szólt az elmúlt 3 évtized az építkezésről, amely képessé tehet minket arra, hogy összetartsunk egy történelmi okokból földrajzilag osztott nemzetet. Olyan eszköz, amely képes megszerkeszteni és megépíteni az egyetértés útját. Együttműködésünk az alaptörvény betűjétől a hétköznapi feladatokig öleli fel közös dolgainkat. Gondja van a lélekre, de gondja van a téglára, a tankönyvre is.”

 

Összes hír 2009-től napjainkig