Accessibility Tools

Skip to main content

Erdélyi fiatalok táboroznak Csopakon

2023. június 30

Erdélyi diákokat látogatott meg a csopaki üdülőfaluban Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Vörösmarty Éva a vármegyei közgyűlés alelnöke valamint Horváth Ernő a Veszprém Vármegyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Az iskolások és kísérőik hétfőn érkeztek Kovászna megyéből a Balatonhoz, közülük többen most járnak először a magyar tengernél. A vármegyei önkormányzat jóvoltából a táborban nyaralnak a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász rászoruló diákjai is. A táborozók egy-egy hasznos ajándékokkal teli hátizsákot is kaptak a megyei vezetőktől.

Kovászna megye és Veszprém vármegye idén ünnepli a testvérmegyei együttműködés 30. évfordulóját. A szoros kapcsolatnak is köszönhető, hogy ebben az évben Veszprém vármegyei hátrányos helyzetű fiatalok is utazhattak Erdélybe. Az anyaországi fiatalok táborozását Kovászna Megye Tanácsa biztosítja, partnerségben a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósággal és a Vadon Egyesülettel, kiutazásukról pedig a vármegyei önkormányzat és az ifjúsági közalapítvány gondoskodott. A táborozási lehetőségekért Szijártó László a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mondott köszönetet, aki kiemelte, hogy a karitász 2017 óta ápol szoros kapcsolatot a vármegyei önkormányzattal.

A fiatalok a tábori programok között megismerkednek a környék nevezetességeivel, ellátogattak a kislődi kalandparkba, sokat strandolnak, de a héten tartottak számukra rendőrkutyás bemutatót is.

 

Összes hír 2009-től napjainkig