Accessibility Tools

Skip to main content

„Urbanisztikai séták Veszprém vármegyében” rendezvénysorozat Nagyvázsony, Kinizsi vár 2023. 07. 06.

2023. július 14

A korábbi évek hagyományát folytatva, idén is megtartottuk urbanisztikai szakmai napunkat Veszprém vármegyében, melyre 2023. július 6-án Nagyvázsonyban, a Kinizsi várban került sor. A felújított vár és Nagyvázsony település kapcsolódásának bemutatása mellett, aktuális települési közlekedési témákat érintő előadások tették színessé és tartalmassá a szakmai napot.

Az esemény moderátora Fabacsovics Zoltán vármegyei főépítész köszöntőjét követően, Vörösmarty Éva a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Alelnöke nyitotta meg az „Urbanisztikai séták Veszprém vármegyében” programsorozat nagyvázsonyi rendezvényét.

Ezt követően Fábry Szabolcs Nagyvázsony Község Polgármestere tartott előadást „Nagyvázsony település bemutatása, a megvalósult és tervezett fejlesztések, valamint a Kinizsi vár felújítása” témában.

A felújított Kinizsi vár történetéről, valamint a várban található kiállításokról Szegedi László helytörténész beszélt.

Rövid szünet után Zábrádi Zsolt a vármegyei kerékpárforgalmi főhálózati terv vezető tervezője mutatta be a vármegyei kerékpárforgalmi főhálózati tervet, figyelemmel a kerékpárosbarát Veszprém vármegyére. (Az előadás anyaga megtekinthető itt.)

Bodor Ádám a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja és egyben a BKK Mobilitásfejlesztési Igazgatójának előadása, Budapest példáján keresztül betekintést nyújtott a város és közlekedésfejlesztés térbeli összefüggéseibe.

A záró előadást Fábry Szabolcs Polgármester Úr tartotta meg „Gépjármű forgalom számára tervezett gyűjtőparkoló rendszerek kialakítása alternatív közlekedési lehetőségekkel (e-busz, lovas hintó) a természetvédelmi területek, turisztikai attrakciók térségében” címmel.

A rendezvény közel félszáz résztvevője az izgalmas és tartalmas előadásokat követően, Szegedi László helytörténész által vezetett sétán vett részt a felújított Kinizsi várban. A szakmai nap délutánján az előadáson is ismertetett helyi e-buszos kirándulást is kipróbálhatták a résztvevők, ahol mobil idegenvezetéssel Nagyvázsony település nevezetességeit tekintették meg.

Fábry Szabolcs Polgármester Úrnak ezúton is köszönjük, hogy a rendezvényt vendégül látta és a kiváló programokkal, valamint előadásainak megtartásával hozzájárult a sikeres és eredményes lebonyolításhoz.

 

Összes hír 2009-től napjainkig