Accessibility Tools

Skip to main content

Millió lépés az idősekért!

2023. augusztus 18

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére indult Millió lépés az Iskoládért projekt kiemelkedő eredménnyel zárult, amelyben több, mint 2000 iskola, valamint közel 200 ezer ember – aki naponta közel 20 ezer lépést, vagy egyéb sport teljesítményt regisztrálva – vett részt.

Ezen sikertől újabb lendületet nyerve 2023 szeptemberétől az idősebb korosztályt is, és ezen belül is elsősorban a gyaloglókat szólítják meg, millió lépés akcióval.

Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózata (OGYIK) 2017-ben alakult, ma több, mint 130 klub működik az ország számos településén. A Gyalogló klubok hetente egyszer, vagy kétszer negyven perces gyalogló edzéseket tartanak, azzal a céllal, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon, valamint a magányos emberek társasági programokon vehessenek részt. Mind a két elem pozitív hatásával lassítja a természetes öregedéssel járó, az életminőségre hátrányos folyamatokat.

A millió lépés mobil applikáció egy újabb modulja segíti majd a nyugdíjas gyaloglókat napi teljesítményük regisztrálására a millió lépés gyalogló mozgalomban. A cél, hogy minél több új gyalogló klub alakuljon és erősödjön a gyalogló klubhálózat.

Az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatáról ezen az oldalon olvashat bővebben: https://monspartsarolta.hu/gyaloglas/

A millió lépés kampányról pedig itt talál további információkat: https://milliolepes.hu/ 

milliolepesAPP

Összes hír 2009-től napjainkig