Accessibility Tools

Skip to main content

Gasztroünnep szüreti hangulatban

2023. szeptember 11

Szüreti hangulat várta vasárnap a csopaki strand területére érkezőket. A Veszprém Vármegyei Önkormányzat és Csopak Önkormányzata ismét itt rendezte meg, immáron harmadik alkalommal a Bakony&Balaton Gasztroünnepet.

A tájak, ízek fesztiválján egész nap koncertek, családi programok, táncház, bemutatók és kézműves kirakodóvásár, kóstoltatás valamint kézműves mesterek, alkotók bemutatkozása várta a vendégeket.

A megnyitón a két házigazda, Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke valamint Csopak polgármestere, Ambrus Tibor köszöntötte a vendégeket.

A főzőversenyen 15 csapat mérette meg magát a szakmai zsűri előtt, idén a helyszínen készített, a vármegyére jellemző gasztronómiai alapanyagokból készült hagyományos szüreti ételekkel nevezhettek a résztvevők. A vármegyei csapatok mellett a határon túlról is érkeztek vendégek, a fesztiválon Nyitra valamint Kovászna megyék is képviseltették magukat kulturális és gasztronómiai kincseikkel.

A Gasztroünnep keretében adták át a „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” elnevezésű közterület szépítési verseny díjait is, a megmérettetést idén 21. alkalommal szervezte meg a vármegyei önkormányzat. A versenyre idén 56 település jelentkezett.

A „Veszprém Vármegye Virágos Települése” címet az idei évben újonnan elnyerő település címet Magyargencs kapta, kiváló minősítést 34, eredményes minősítést pedig 22 település nyert el 2023-ban.

Összes hír 2009-től napjainkig