Accessibility Tools

Skip to main content

Herenden ülésezett a vármegyei közgyűlés

2023. november 23

Követve az elmúlt években már jól bevált gyakorlatot rendhagyó helyszínen, ezúttal a herendi Városházán tartotta soron következő ülését a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése.

Jánszky Lajos László Herend polgármestere köszöntötte a vendégeket, és néhány szóban beszélt a testület előtt a város múltjáról, jelenéről.

A napirendek sorában elsőként Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság tagjait és póttagjait választotta meg a vármegyei közgyűlés. A három új tag- dr. Gyürky Éva, dr. Mohos Gábor és dr. Horváth Klaudia- Polgárdy Imre jelenlétében letette esküjét, majd a vármegyei közgyűlés elnökétől át is vehették megbízólevelüket.

Elfogadták a képviselők Veszprém vármegye 2023-2027 időszakra szóló környezetvédelmi programját is. Veszprém vármegye hosszú távú fenntartható fejlődése, az itt élő lakosok jóléte, és egyben jól-léte csak a környezeti szempontok messzemenő figyelembevétele és érvényesítése mellett érhető el. A környezeti elemek védelme, a környezeti terhelések és igénybevételek mérséklése, megszűntetése a természeti környezet állapotának és a térség biológiai sokféleségének megőrzése mellett a vármegyében élők egészségi állapotának, közérzetének javításához is közvetlenül hozzájárulnak- áll a dokumentumban.

Az ülésen tájékoztatót fogadtak el Veszprém vármegye közösségi közlekedési helyzetéről, valamint a vármegyében megvalósult közúti és vasúti fejlesztésekről, de napirenden volt a többi között a Veszprém Vármegyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatainak alakulásáról szóló beszámoló valamint a 2023. évi téli közigazgatási szünet elrendelése is. A kihelyezett munkaülést követően a vármegyei közgyűlés tagjai látogatást tettek a Jáger Csoport herendi telephelyén. A 100%-ban magyar tulajdonú cég a közelmúltban egy vízvezeték- és öntözőrendszer gyártó gépsorral gazdagodott. A 60 méter hosszúságú gépsor óránként több mint 300 méter vízvezeték csövet képes előállítani.

Összes hír 2009-től napjainkig