Accessibility Tools

Skip to main content

Ajándékok karácsonyra gyerekeknek

2023. december 18

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése által 1990-ben létrehozott Veszprém Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány még novemberi ülésén három vármegyei szervezet kiemelt támogatásáról hozott döntést.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán fekvő kis betegek valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Vármegyei Kirendeltsége részére szánt ajándékokat Tábori Ferenc kuratóriumi tag adta át az egészségügyi intézmény Csillag termében. A felajánlásokat a kórház részéről dr. Szabó Éva főorvos, a gyermekosztály korábbi vezetője, míg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság részéről Horváthné Szabó Andrea, a Veszprém Vármegyei Kirendeltség igazgatója vették át.

A kuratórium közel 1,3 millió forint értékben állított össze igényes, többek között kifestő könyvet, színes ceruza készletet, karácsonyi plüss figurát és ünnepi tollakat tartalmazó ajándékcsomagokat- mondta el az átadáson Tábori Ferenc. Kitért arra is, a több mint három évtizede működő közhasznú szervezet nemcsak karácsony közeledtével segít, hanem évközben is rendszeresen nyújt támogatást hátrányos helyzetű fiataloknak, fiatalokkal foglalkozó intézményeknek.

A kórházba kerülés nagy megrázkódtatás a gyermeknek és családjainak egyaránt. A kórház munkatársai azonban nemcsak az ünnepek idején, hanem évközben is figyelnek arra, hogy a gyerekeknek ne csak a testi baját gyógyítsák, hanem elviselhetővé tegyék a kórházban töltött időt, ezért kapnak a gyerekek ajándékokat vagy bátorságokleveleket. Ezek az adományok ebben segítenek majd- mondta el köszöntőjében dr. Szabó Éva. A főorvos hozzátette: a csecsemő- és gyermekgyógyászati centrum 67 ágyon szolgálja a vármegye gyermekeinek kórházi és ambuláns szakellátását. Évente több mint négyezer fekvő-, valamint 15 ezer és 20 ezer közötti járóbeteg gyermeket látnak el itt- tette hozzá dr. Szabó Éva.

Az átadáson elhangzott: a harmadik kedvezményezett szervezet, a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesülete a napokban kapja meg az ajándékokat Tapolcán.

Összes hír 2009-től napjainkig