Accessibility Tools

Skip to main content

Megválasztották a vármegye borait

2024. április 18

Száraz vörösbor kategóriában az Veszprémi Érseki Pincészet „Vesprim Infula Rouge” (2022) bora, míg száraz fehérbor kategóriában a Mundi Gábor Juhfark (2021) bora nyerte el a 2024. évi „Veszprém Vármegye Bora” kitüntető címet.

Az erről szóló elismerő oklevelet Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Takács Szabolcs Veszprém Vármegyei Kormányhivatal főispánja közösen adták át a nyertes borászatok számára Veszprémben a Biró-Giczey házban, és Mundi Gábor somlói birtokán.

A veszprémi díjátadón Dr. Udvardy György veszprémi érsek, valamint Benesh Antal a Veszprémi Érseki Pincészet borásza vett részt.

A „Veszprém Vármegye Bora” versenyt még 2011-ben hívta életre a kormányhivatal és a vármegyei önkormányzat azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a vármegye történelmi borvidékeire és az itt élő borászok értékteremtő munkájára.

A két kategória legjobbjait a NAK Veszprém Vármegyei Szervezete által 2024. márciusban aranyminősítésben részesült nedűk közül választotta ki a társadalmi zsűri.

Az egyedi hascímkével ellátott palackokat főként reprezentációs célokra használja fel a vármegyei önkormányzat és a kormányhivatal pl. delegációk látogatása alkalmával.

A vármegyei közgyűlés elnöke szerint a bor Veszprém vármegye jellegzetes terméke, igazi „hungaricum”, mely az itt élő emberek hagyománytiszteletét, szakmai hozzáértését és szorgalmát jeleníti meg.

Összes hír 2009-től napjainkig